dulu ada org pernah kata….

dulu ada orang pernah ckp ” eee bapak sombong gila bdak pompuan batch korang. xnak tego senior siot. bajet bagus je r. nnt ada papa susah cari aku juga….”

sigh…..aku pon xtahu nak ckp apa. tapi tujuan diorg buat macamtu nak jaga ikhtilat. xkan jumpa2 je, kene tego ‘hai’, ‘hello’, atau apa2 인사 ? lainlah kalo perempuan sesama perempuan.

memang la, bila susah(especially bab2 pelajaran) mereka akan rujuk senior. terlebih dahulu, mereka mungkin rujuk kepada senior perempuan, tetapi kalo senior perempuan tu pon xtahu nak selesaikan masalah tu, barulah rujuk kepada senior lelaki.  ha, jangan salah anggap pulak, dorg bertanya bab2 pelajaran, sistem univ or macam2 lagi. bukan nye nak ‘hello2’ ‘hai2’……

jadinya, ini mungkin menjadi peringatn kepadaku bahawa kalau junior2 perempuan x tego aku, bukan sebab mereka sombong atau apa, tetapi harga diri mereka itu lebih bernilai daripada menjatuhkan harga dirinya dengan ber’hai2’, ‘hello2’…….

moga redha Allah memayungi hidupku.


One response to “dulu ada org pernah kata….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: