sedihnya bila dapat tahu kembar sendiri sakit…

tadi, tibe2 sebelum aku bersemangat nak study seryes2, ak terpikir untuk menelefon kembar ku, tapi xdapat, and then aku try telefon kakak aku, nak bercakap dengan ahli family aku tapi rupa2rupanya cerita lain pulak yang aku dengar. 1st tekezut sebb dorang dah ada kat bangi sebb baru je balik kampung 2 hari lepas, ingt lama ag duk kg. 2nd, kakak aku kata afwan masuk hospital, dalam hati aku, “ha, ni mesti pasal demam aritu tak baik2 lagi”..pastu ditambah pula oleh kakak aku yang mengatakan dia DEMAM DENGGI. sedihnya lagi bila dia cakap afwan terkulai layu, x larat nak makan pon… sedihnya. patutla aku pon rasa cam lemah2 badan jugak(hehehee..lemah badan sebb telebih tdo kot)… hmmh. ada la jugak ak sakit kpala smpai makan ubat. adakah itu telepati? huahauhauaha. mungkin. sebab kitorg penah sakit perut sama-sama dulu, ada la jugak several tyme sama rasa sakit. kembar pon…

pas aku tepon kakak aku tuh, aku tepon mak aku plak. mak aku cakap benda yang sama dengan kakak aku cerita, langsung tak ada ubah cara percakapannya. aku pon angguk buat2 tak tahu lagi apa yang berlaku. sah la tu afwan cam teruk. pastu, dengar suara ayah aku yang mungkin tgh memandu laju pulang ke bangi daripada kampung, yela mana nak duk diam bila anak dia masuk hospital.  ayah aku macam marah je kat afwan tuh, sebab nya, dia suka main bola smpai senja2 tyme nyamuk aedes duk menari2 atas pentas kulit manusia. “hmmh, mmg dah, suka sgt main bola smpai maghrib,pastu  malam pada tu, duk main bola lagi” dengar ayah aku berkata, dalam nada kerisauan sebenarnya, bukan marah.

apa apa pun, doakan lah dia selamat, darahnya masih muda, mampu untuk bergerak  menempuh benteng2 pertahanan rugby dan bola.hehe.sebab dia suka main bola ngn rugby. semoga cepat sembuh dan meneruskan hidup sebagai hambanya. sakit itu penghapus dosa sebenarnya. ujian yang ALLAH bagi untuk melihat samaada kita ni masih dengannya ataupun sudah berpaling daripadanya. moga Allah menyembuhkan dia dengan kadar yang segera, syafakallah AMIN.


2 responses to “sedihnya bila dapat tahu kembar sendiri sakit…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: